Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Första teasern till dansk Netflix-serie; ‘The Rain’

Datum: 24/02/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix har nyligen släppt första teaser-trailern till serien ‘The Rain’, som är den första danskspråkiga serien från den amerikanska streaminggiganten.

Klippet kan ses nederst i artikeln och serien får premiär i Sverige någon gång under våren 2018.

‘The Rain’ är en post-apokalyptisk serie om universiella teman som coming of age, den första kärleken, avundsjuka och överlevnad. Bedömt utifrån nedanstående teaser-trailer så är det på nytt tal om en kvalitetsproduktion från Netflix där Köpenhamns välkända gator ligger öde.

Serien, som är inspelad i Sverige och som tidigare nämnts är danskspråkig utspelar sig 10 år efter ett brutalt virus har utplånat den största delen av den skandinaviska befolkningen, där ett ungt syskonpar ger sig ut på en jakt efter säkerhet. Med enbart deras pappas noteringar om viruset och den nya världens faromoment som enda ledtråd, påbörjar de två syskonen en farofylld resa genom landet, där de ansluter sig till en grupp unga människor som också har överlevt viruset.

Serien är skriven av Jannik Tai Mosholt (‘Borgen’, ‘Rita’, ‘Bedrag’) och på rollistan finns bland andra Mikkel Boe Følsggard (‘Arvingerne’, ‘En kongelig affære’), Alba August ‘(Gidseltagningen’), Lucas Lynggaard Tønnesen (‘Tidsresan’), Angela Bundalovic (‘Blodsystrar’) och Lars Simonsen (‘Bron’, ‘Broderskab’).

Premiärdatumet är ännu inte fastställt men ‘The Rain’ blir tillgänglig för alla 117 miljoner Netflixmedlemmar under våren 2018. Serien kan ses i alla länder på samma tidspunkt, inklusive Sverige.    Skriv kommentar