Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix presenterar Vinterviken 2021

Datum: 23/04/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Vinterviken 2021 är en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman Vinterviken, som framgångsrikt filmatiserades 1996. Historien utspelas i Stockholm år 2021 och följer kärlekshistorien mellan Elisabeth och John John. De två ungdomarna är uppvuxna i samma stad, men lever ändå ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.

Filmen kommer att produceras av Filmlance International, en del av Endemol Shine Group, med Teresa Alldén som producent. För regi står Alexis Almström och manusförfattare är Dunja Vujovic. Alla tre har tidigare samarbetat med Top Dog, en tv-serie baserad på Jens Lapidus trilogi.

”Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet”, säger Teresa Alldén, producent.

”Jag kommer aldrig att glömma när jag såg Vinterviken som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över”, säger Alexis Almström, regissör.

Lina Brouneus, Director of co-production & acquisition på Netflix: ”Vi är väldigt glada över att kunna få visa en modern version av denna svenska klassiker för en global publik. Vi tror att universella teman som kärlek, klasskillnader och segregering kommer att uppskattas av våra tittare över hela världen. Vi ser fram emot att se hur Alexis Almström och resten av det otroliga teamet på Filmlance International kommer att ge nytt liv till den här berättelsen.”

Vinterviken 2021 kommer att ha global premiär på Netflix och samproduceras med Sveriges Television.    Skriv kommentar