Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Första synen av Margaret Atwoods miniserie ‘Alias Grace’

Datum: 26/08/2017 | Inga kommentarer Nyheter

För ungefär ett år sedan meddelade streamingtjänsten Netflix att de hade påbörjat produktionen av miniserien ‘Alias Grace’, som är baserad på den prisvinnande bästsäljaren av Margaret Atwood (‘The Handmaid’s Tale’).

Produktionen är således i full gång och nu kan Netflix avslöja första teasern till serien, som har den prisvinnande skådespelaren Sarah Gadon (Indignation, 11.22.63, Enemy) i huvudrollen som Grace Marks.

Se teaser-trailern nederst i artikeln.

Det har samtidigt offentliggjorts att den 6 timmar långa miniserien får världspremiär på Netflix fredag den 6e november 2017.

I ‘Alias Grace’ följer man den fattiga, unga tjänstedamen Grace Marks, som tillsammans med James McDermott, dömdes för de brutala morden på deras arbetsgivare Thomas Kinnear och hans hushållerska Nancy Montgomery under 1843. James blev hängd medan Grace blev dömd till livstids fängelse.

Grace var en av de mest gåtfulla och beryktade kvinnorna till följd av hennes förmodade roll i det sensationella dubbelmordet men hon blev till slut frikänd efter 30 år i fängelse. Hennes frigivning var kontroversiell och utlöste en stor debatt om huruvida Grace faktisk var involverad i mordet eller bara ett ovetandes offer.

‘Alias Grace’ är skriven och producerad av Sarah Polley (‘Take this Waltz’, ‘Away from Her’), medan Mary Harron, som också var regissör till ‘American Psycho’ och ‘I Shot Andy Warhol’ instruerar den nya serien.

Serien är som tidigare nämnt baserad på novellen av författaren Margaret Atwood, som också stått bakom en av de mest omtalade serierna under 2017; ‘The Handmaid’s Tale’.

Se ‘Alias Grace’ på Netflix Sverige från den 6e november.    Skriv kommentar