Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Det vet vi om ’13 Reasons Why’ säsong 2

Datum: 19/06/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har meddelat att den populära och kontroversiella serien ’13 Reasons Why’ återkommer med 13 nya avsnitt under 2018.

Den nya säsongen kommer inte som någon stor överraskning då serien har gjort stor succé, men helt otraditionellt ha Netflix valt att lyfta lite på slöjan för vad man kan förvänta sig av säsong 2 efter den dramatiska avslutnignen få säsong 1.

Under säsong 1 följer man tonåringen Clay Jensen, som kommer hem från skolan och hittar en mystisk påse framför dörren. I påsen ligger kassettband inspelade av Hannah Baker – hansklasskamrat och drömtjej – som på ett tragiskt vis begått självmord bara två veckor tidigare. På banden förklarar Hannah att det fanns 13 orsaker till varför hon tog sitt eget liv.

Eftersom säsong 2 startat i kölvattnet av Hannah Bakers död, så har Netflix valt att avslöja 5 huvudpunkter som komemr behandlas i den nya säsongen (spoiler nedanför);

  1. Vi kommer se deras perspektiv på Hannahs historia.
  2. Historien om Jessica fortsäter, medan hon försöker återfinna och återgå till sitt normala liv.
  3. Det kommer att finnas en berättare, men det kommer inte vara Hannah – Inte fler band.
  4. Säsongen kommer utforska ” det sätt vi uppfostrar pojkar till män och hur vi behandlar tjejer i vår kultur – och vad man kan förbättra i båda delarna.”
  5. Bryce kommer förhoppningsvis få vad han förtjänar.

’13 Reasons Why’ har skapat en del kontroverser på grund av seriens grafiska scener med mobbning, självmord och våldtäkt – just då den är riktad mot tonåringar. Serien har därmed förbjudits på flera ställen och Netflix har också börjat varna för stötande innehåll.

Det ska dock nämnas att serien också rosas av flertalet organisationer på grund av den ärliga berättelsen om en tonårings liv med mobbning och självmordstankar.

Serien är regisserad av Oscarvinnaren Tom McCarthy (Spotlight) och är producerad av bland annat den världsberömda sångerskan Selena Gomez.

Se ‘13 Reasons Why‘ på Netflix Sverige. Säsong 2 får premiär under 2018.  Skriv kommentar