Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Berättelsen om det svenska musikundret Spotify blir Netflix-serie

Datum: 11/12/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Idag tillkännager Netflix en ny originalserie om Spotify; det svenska startupbolaget som skakade om hela musikbranschen och har utvecklats till en av världens ledande musiktjänster. Serien är inspirerad av boken ‘Spotify Inifrån’ av Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud – båda journalister på Dagens Industri – och kommer att produceras av Yellow Bird UK som även producerar den kommande Netflix-serien Young Wallander. För regi står Per-Olav Sørensen (Störst av allt, Home for Christmas och Nobel) och exekutiv producent är Berna Levin (Young Wallander, Hidden och The Girl in the Spider’s Web).

Tesha Crawford, Director of International Originals Northern Europe på Netflix: “Berättelsen om Spotifys grundande är ett bra exempel på hur lokala historier kan få globala genomslag. Vi är verkligen spända över att få möjlighet att filmatisera denna framgångssaga och ser även fram emot att fortsätta vårt fantastiska samarbete med Per-Olav Sørensen och teamet på Yellow Bird UK.”

I en tid då piratkopieringen nått sin absoluta höjd kämpade branschtopparna mot den riktning den turbulenta musikbranschen tagit. Serien om Spotify handlar om hur en ung svensk tech-entreprenör, Daniel Ek, och hans partner, Martin Lorentzon, revolutionerade en hel bransch genom att tillgängliggöra gratis och laglig strömmad musik till människor över hela världen. Det är en berättelse om hur starka övertygelser, obeveklig vilja och stora drömmar gav små aktörer möjlighet att utmana status quo genom att utveckla hur vi alla lyssnar på musik.

“Jag är väldigt glad över att få skapa den här moderna och underhållande serien för Netflix. Berättelsen om hur en lite grupp svenskar inom teknikindustrins innersta krets transformerat musik – hur vi lyssnar på den och hur den skapas – är verkligen en nutida historia. Det är inte bara en berättelse om hur våra liv har förändrats under det senaste decenniet, utan handlar också om kampen för kulturellt och ekonomiskt inflytande i en globaliserad, digitaliserad värld”, säger Berna Levin, exekutiv producent, Yellow Bird UK.

”Jag är exalterad över att få väcka liv i berättelsen om Spotify. Det är en pågående saga i modern tid, om svenska underbarn som för alltid förändrade musikindustrin. Historien är både spännande och utmanande eftersom berättelsen om Spotify ännu inte är avslutad – den pågår fortfarande i hög hastighet och kommer förmodligen att förändras medan vi arbetar med det här projektet. Jag är också glad över att få fortsätta samarbetet med Netflix. De olika projekt som vi har arbetat med hittills har verkligen utmanat mig som regissör och jag ser fram emot ännu en spännande resa tillsammans med Netflix, säger Per-Olav Sørensen.

Den svensk- och engelskspråkiga serien, som ännu inte fått någon titel, kommer att utvecklas och produceras av Yellow Bird UK, med Berna Levin som exekutiv producent och Luke Franklin som producent. Per-Olav Sørensen, känd för Kristallen-vinnaren Störst av allt, Home for Christmas och Nobel kommer att står för regi.    Skriv kommentar