Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

“Resident Evil” kan bli Netflix-serie

Datum: 09/03/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Den amerikanska nyhetssidan Deadline har snappat upp rykten om att streamingtjänsten Netflix håller på att utveckla en ny serie baserat på det ikoniska videospelet “Resident Evil”.

I enlighet med ryktena kommer Constantin Film, som också ligger bakom de sex biofilmerna med Milla Jovovich, också att vara involverad i den nya Netflix-serien, medan produktionssällskapet nu letar efter en showrunner som ska ta hand om filmatiseringen.

Serien kommer omedelbart ta avstamp i samma historia som filmerna, där Umbrella Corporation ligger bakom utvecklingen av T-viruset som gör folk till blodtörstiga zombies.

Dessutom kommer serien gå in på djupet när det gäller det existerande mytologiska universumet.

Spelföretaget Capcom lanserade år 1996 spelet “Resident Evil” till PlayStation, som snabbt blev en stor framgång. Populariteten följdes sedan upp av hela sex biofilmer som tillsammans har spelat in över $1,2 miljarder dollar. Det är den filmserie baserad på ett videospel som dragit in mest pengar någonsin.

Netflix har inte bekräftat att en “Resident Evil”-serie är under utveckling, men den amerikanska nyhetssidan Deadline brukar ha fingret på pulsen när det gäller film- och seriebranschen.

Flixfilmer följer naturligtvis upp historien om det dyker upp ny information.    Skriv kommentar