Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Ännu en Netflix serie får dödsstöten

Datum: 23/06/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix gör itne fler avsnitt av sci-fi-serien ‘Sense8’, som är skapad av ‘The Matrix’-skaparna The Wachowskis (Jupiter Ascending, Cloud Atlas).

Det upplyser Netflix i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer mindre än en månad efter att säsong 2 hade premiär på streamingtjänsten, och dä åndå till övervägande bra recensioner av diverse medier.

Orsaken till att Netflix valt att lägga ner serien är så klart tittarsiffrorna, men också produktionskostnaderna. Serien är inspelad i 13 olika städer över hela världen vilket gjort att budgeten skjutit i höjden.

Det amerikanska mediet Deadline skriver vidare att alal skådespelare har blivit friställda från sina kontrakt och att det därför redan för några månader sedan stod klart att serien mest troligt inte skulle förlängas med en tredje säsong.

‘Sense8’ är en berättelse av de kreativa genierna Lana Wachowski, Grant Hill (The Matrix, Cloud Atlas) och J. Michael Straczynski (Changeling, World War Z), som är centrerat runt 8 personer från olika platser i världen, där alla upplever en våldsam syn som knyter dem mentalt till varandra. Det uppstår en förbindelse mellan dem och de kan se och prata med varandra, som om de alla befann sig på samma plats, och de har även tillgång till vrandras djupaste hemligheter.

Det är den tredje Netflix-serie n som läggs ner inom en kort tid. För en vecka sedan var det ‘The Get Down’, som fick dödsstöten, medan ‘Bloodline’ stängdes ner för ett par månader sedan.

Se ‘Sense8‘ säsong 1 och 2 på Netflix Sverige.    Skriv kommentar