Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör efterföljare till naturserien Planet Earth

Datum: 26/05/2015 | Inga kommentarer Nyheter

The-Blue-Planet-netflix-300x169Streamingtjänsten Netflix har nyligen meddelat, att de har hyrt skaparna av det Emmyvinnande naturprogrammen Planet Earth, Blue Planet och Frozen Planet till att göra en helt ny serie kallad Our Planet.

Dokumentärserien är ett ambitiöst projekt på 8 avsnitt där inspelningarna kommer föregå under de fyra kommande åren och därför har Our Planet också premiär först 2019 på Netflix.

Our Planet kommer bestå av en lång rad unika inspelningar i områden som aldrig filmats förr, från istäcken och djupa hav till öken och avlägsna skogar. Serien kommer vidare spelas in med 4 K-kamerateknologi, vilket betyder att bilderna kommer vara knivskarpa och ge tittarna tät kontakt med några av världens mest sällsynta djur och mest värdefulla levnadsplatser.

WWF Världsnaturfonden är också med som konsulenter åt serien och kommer ge kamerateamet enastående tillgång till sina projekt i beskyddade områden runt om i världen.

Det är Silverback Films, som gjorde Planet Earth (Vår Planet), Frozen Planet (Den Frusna Planeten) och Blue Planet (Den Blå Planeten) åt BBC, samt Disneyfilmerna Earth, Bears, African Cats och Chimpanzee, som står bakom den nya Netflixserien.

“Netflix är stolta över att bli hemstad för det kanske mest ambitiösa projektet någonsin från Silverback,” säger Lisa Nishimura, VP Netflix Original Documentaries. “Planet-programmen har uppnått stor succé på Netflix, och vi tror att Our Planet, tillgänglig i 4 K, blir en oförglömlig upplevelse för våra medlemmar.”

Our Planet förväntas få premiär på Netflix Sverige under 2019.    Skriv kommentar