Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Aliette Opheim, David Dencik och Ardalan Esmaili spelar i Svart krabba tillsammans med Noomi Rapace

Datum: 18/03/2021 | Inga kommentarer Nyheter

I november 2020 meddelade Netflix att Noomi Rapace spelar huvudrollen i den kommande svenska långfilmen Svart krabba, som regisseras av Adam Berg. I dag avslöjar Netflix ytterligare namn till den stjärnspäckade rollbesättningen.

Tillsammans med Noomi Rapace syns Jakob Oftebro (Brevet till kungen, Hamilton, Norsemen), Erik Enge (Tigers, Bron), Dar Salim (The Devil’s Double, Game of Thrones, Darkland) och Ardalan Esmaili (Charmören, Gråzon).

I rollerna syns också Aliette Opheim (Tjockare än vatten, Kalifat och kommande Netflix-serien Katla) och David Dencik (Störst av allt, Tinker Tailor Soldier Spy och kommande danska Netflix-serien The Chestnut Man).

Svart krabba är en skandinavisk actionthriller och utspelar sig i en postapokalyptisk värld, som har förfallit till följd av klimatförändringar och krig. Under en oändlig vinter skickas sex soldater på ett farligt uppdrag över ett fruset hav för att transportera ett paket som äntligen kan avsluta kriget. Utrustade med skridskor och omedvetna om vad de bär på, eller vem de kan lita på, utmanar uppdraget deras tilltro och tvingar dem att ställa sig frågan: vad är de villiga att offra för sin egen överlevnad?

Adam Berg, regissör: “Jag är väldigt glad och stolt över en så stark rollbesättning som förkroppsligar vår film och dess karaktärer. Dessa skickliga skådespelare, deras ögon, röster, ansikten och kroppar kommer föra oss genom historien. De kommer få oss att känna brutaliteten av krig, vikten av tro i en hopplös värld och det höga priset du behöver betala för överlevnad. De kommer att bidra med en vacker mänsklighet till den kalla, hårda världen som är Svart krabba.”

Filmen är baserad på romanen Svart krabba av Jerker Virdborg och släpps exklusivt på Netflix under 2022.    Skriv kommentar