Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Tecknade serien ‘The Umbrella Academy’ blir Netflix-serie

Datum: 08/09/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har precis meddelat att den tecknade serien ‘The Umbrella Academy’, som är skriven av My Chemical Romance-sångaren Gerard Way och illustrerad av Gabriel Bá, kommer som serie hos Netflix.

Serien blir på 10 avsnitt och får premiär på Netflix Sverige under 2018.

Tecknade serien ‘The Umbrella Academy’ handlar om en grupp dysfunktionella och fjärmade superhjältar– The Monocle, Spaceboy, The Kraken, The Rumor, The Séance, Number Five, The Horror, och The White Violin – som kämpar för att rädda världen och lösa mordgåtan på deras fars mystiska dödsfall medan de kämpar med sina personligheter och förmågor.

Historien i den tecknade serien utspelas utifrån två böcker; Apocalypse Suite och Dallas, på vars sex avsnitt. Det framgår dock inte av pressmeddelandet om seriens 10 episoder kommer sträcka sig över en hel bok eller serie.

Trots att ‘The Umbrella Academy’ är en tecknad serie, så kommer den på Netflix som en “live-action” serie, vilket innebär att den kommer vara med riktiga människor – och inte en animation.

“Jag är begeistrad över att ‘The Umbrella Academy’ har funnit ett hem på Netflix. Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre plats för den vision Gabriel Bá och jag hade då vi gjorde den tecknade serien och vi är spända på att visa upp den som tv-serie,” säger Gerard Way.

Filmatiseringen av ‘The Umbrella Academy’ har uppenbarligen haft en lång väntan då Gerard Way redan under 2008 såld rättigheterna till Universal men kreativa oenigheter skapade omedelbart problem. Gerard Way har bland annat tidigare uttryckt bekymmer över att filmatiseringen skulle bli en sentimental utgåva med referenser till Harry Potter. ‘The Umbrella Academy’ är nämligen extremt våldsam, obskyr och huvudpersonen är 60 år gammal.

‘The Umbrella Academy’ produceras av Universal med Steve Blackman (Fargo, Altered Carbon) som showrunner och producent. Gerard Way är även anknuten som medproducent. Serien har dessutom blivit omgjord till serieformat av Jeremy Slater (The Exorcist).

Se ‘The Umbrella Academy’ på Netflix Sverige under 2018.    Skriv kommentar