Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

‘Stranger Things’ tolkas av svenska fans i unik konstutställning

Datum: 07/08/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix har vänt upp och ned på hela Sverige under sommaren för att hitta Stranger Things-fans. I samband med premiären av tredje säsongen den 4 juli har fans tolkat serien i egna kreativa konstverk som nu ska visas upp för allmänheten. Den 15 augusti bjuder Netflix in till en exklusiv Stranger Things-utställning på Färgfabriken i Stockholm, där helt unika tolkningar från utvalda svenska fans kommer att presenteras.

Få serier har gjort ett lika stort kulturellt avtryck de senaste åren som Netflix originalserie Stranger Things. Hängivna fans har sedan den första säsongen uttryckt sin passion för serien, inte minst genom att dela sina konstnärliga tolkningar av serien i sociala medier. I sommar hade den tredje säsongen premiär och under de första fyra dygnen har serien streamats på Netflix av över 40 miljoner hushåll globalt.

Nu visar Netflix upp svenskarnas passion för Stranger Things och bjuder in allmänheten till en konstutställning den 15 augusti på Färgfabriken i Stockholm. I utställningen visas unika och kreativa tolkningar upp från utvalda fans och konstnärer. Illustratören Maja Säfström är en av fansen vars konst visas upp:

”Jag älskar Stranger Things och blev så glad när jag fick frågan. Jag gjorde en tolkning av en scen ur serien där jag också uppmanade mina följare att skapa egna tolkningar av samma motiv. Det ska verkligen bli roligt att få vara en del av utställningen och samtidigt få inspireras av andras verk”, säger Maja Säfström.

Besökarna kommer att förflyttas direkt in i 80-talet och Starcourt Mall, en betydande plats i seriens tredje säsong. Utöver utställningen kommer man även kunna avnjuta 80-talsinspirerad mat och dryck (Scoops Ahoy, någon?), spela arkadspel och få ta del av upplevelser i sann Stranger Things-anda.

Om utställningen
Tid och datum: 15 augusti 2019, kl 12.00 – 22.00
Plats: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Stockholm    Skriv kommentar