Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix har svårt att få globala rättigheter till filmer och serier

Datum: 19/02/2016 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo4-e1424092429919-300x226Den amerikanska streamingtjänsten Netflix vill gärna att det ska vara samma urval av filmer och serier oavsett vilket land man befinner sig i. Det ska därmed inte vara skillnad på urvalet i Sverige och USA, där de som bekant har tillgång till många fler filmer och serier.

Tidigare i år uttalade sig Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, därför att streamingtjänsten framöver uteslutande sulle ingå globala rättighetsavtal med filmstudiorna och om producenterna inte var med på det avtalet, så kommer Netflix inte vara intresserade av rättigheterna.

Det verkar dock som att filmstudiorna inte har varit så lätta att övertala för vid en investorkonferens nyligenl medgav Sarandos, att det har varit svårare än väntat. Det skriver The Variety.

“Filmbranschen har under alla år varit vana att sälja rättigheter regionalt, men nu är vi en global inköpare som gärna vill köpa rättigheterna till hela världen och därför är det stort motstånd bland de regionala avdelningarna, då de är rädda för att förlora sina jobb,” säger Ted Sarandos.

Motståndet får dock inte Netflix att ändra kurs och de kommer fortsatt uteslutande att gå efter globala rättigheter, således kommer streamingtjänsten i framtiden att erbjuda samma filmer och serier i alla länder.

Ted Sarandos säger samtidigt att streamingtjänsten inte är intresserad av rättigheter till nya filmer och serier som de först får lov att visa för sina medlemmar 10 månader efter utgivningsdatumet. Netflix kommer hellre spendera pengarna på att göra sitt eget innehåll som därmed kan få premiär med det samma.

Netflix har som avsikt att vara online i omkring 200 länder vid slutet av 2016, vilket kommer göra streamingtjänsten tillgänglig nästan överallt i världen.    Skriv kommentar