Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Bill Skarsgård spelar Clark Olofsson i ny Netflix-serie

Datum: 12/05/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Clark är en ny dramaserie från Netflix i sex delar om Clark Olofsson – den svenska brottslingen som kallats för Sveriges första popgangster, gett upphov till begreppet Stockholmssyndromet, rymt från fängelser och begått bankrån över hela Europa.

Clark Olofsson kommer att spelas av Bill Skarsgård, främst känd för sin ikoniska porträttering av “Pennywise” i Stephen Kings It. Bill syns senare i år i Netflix-filmen The Devil All The Time och Sundance-succén Nine Days för Sony Pictures Classic. Skarsgård medverkade även nyligen i Hulu’s Castle Rock, en psykologisk dramaserie från J.J. Abrams och Stephen King.

Jonas Åkerlund, som hyllats internationellt för sin visuella signaturstil och sätt att tänja på gränserna, regisserar. Produktionsbolag är Scandinavian Content Group.

Den svenskspråkiga serien är baserad på Clark Olofssons sanningar och lögner från hans självbiografi och följer honom från ungdomsåren fram till idag. Den ökände gangstern startade sin kriminella karriär på 1960-talet och har blivit en av de mest kontroversiella personligheterna i modern svensk historia.

Clark har tillbringat mer än hälften av sitt liv bakom galler, dömd för flertalet brott såsom narkotikahandel, mordförsök, övergrepp, stöld och dussintals bankrån. Han har även orsakat trauma, sorg, besvikelse och lämnat spår av allmän ödeläggelse. På 1970-talet gav Clark upphov till begreppet ”Stockholmssyndromet” under ett misslyckat bankrån i Stockholm och han har sedan dess behållit positionen som kändisbrottslingen som lurade svenska folket att låta sig charmas av honom. Precis som han önskade.

Jonas Åkerlund, regissör: ”Clark är berättelsen om den mest politiskt inkorrekta mannen, som levde det mest politiskt inkorrekta livet. Det är precis sådana här berättelser som jag alltid letar efter. Det är en extremt våldsam, kvick, emotionell, verklig och surrealistisk biografi som gestaltar Stockholmssyndromet, men berättelsen handlar samtidigt inte bara om rånet vid Norrmalmstorg. Den handlar om hela hans liv och vad som gjorde honom till den han är, alla sanningar och lögner om hans häpnadsväckande karriär. Bill Skarsgård är en perfekt match för att gestalta Stockholmssyndromet och denna roll. Och Netflix är den perfekta plattformen, det är inte bara den största streamingtjänsten, de har också modet att berätta denna otroliga historia.”

Bill Skarsgård: ”Clark Olofsson är på gott och ont, en av Sveriges mest färgstarka och fascinerande individer. Det är med skräckblandad förtjusning som jag antar mig denna utmaning. Jag tror att med Jonas och Netflix i ryggen kan vi berätta en banbrytande historia. Med ett tempo och galenskaper vi kanske inte har sett på tv innan. Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.”

Tesha Crawford, Director of International Originals Northern Europe at Netflix: “Vi ser verkligen fram emot att fortsätta vårt samarbete med Jonas Åkerlund och Bill Skarsgård. Vi kan inte föreställa oss ett bättre team att berätta den komplexa historien om Clark Olofsson och hur han blev en av Sveriges mest kontroversiella personligheter genom tiderna.”

Serien är baserad på Clark Olofssons självbiografi “Vafan var det som hände” och kommer att lanseras exklusivt på Netflix.    Skriv kommentar