Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

“Stranger Things” släpps som både videospel och bok

Datum: 08/08/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Det är ingen tvekan om att de två första säsongerna av serien “Stranger Things” har varit en enorm succé för streamingtjänsten Netflix.

Nu kan Netflix avslöja att serien kommer att leva vidare som videospel till både datorer och spelkonsoler, samt att en prequel (föregångare) är på väg i bokform – Allt detta utöver säsong 3 som redan har bekräftats av streamingtjänsten och förväntas ha premiär i slutet av 2018.

Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Videospelet “Stranger Things” är under utveckling just nu hos spelföretaget Telltale Games, som tidigare har gjort spel till flera franchises som Batman, Minecraft, Game of Thrones, CSI m.fl. Mer information om spelet kommer längre fram.

Men det slutar inte här, Netflix har också ingått ett avtal med förlaget “Penguin Random House” som kommer att göra en helt ny bokserie om “Stranger Things”. Den första boken kommer ut redan till hösten, och den kommer att bjuda på en massa ny bakgrundsinformation om livet i Hawkins och The Upside Down. Titeln på boken är “Stranger Things: World Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion”.

Senare utkommer även en prequel, som kommer att beskriva den aldrig tidigare berättade mystiska historien om Elevens mamma och hennes tid i MKUltra-experimentet. Boken skrivs av Gwenda Bond och riktar sig både till ungdomar och vuxna.

Nästa år kommer ännu fler böcker baserade på Netflix-serien “Stranger Things” att släppas.

Se “Stranger Things” på Netflix Sverige.    Skriv kommentar