Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Skaparna av The Rain gör den nya danska originalserien Chosen

Datum: 27/11/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix satsar ytterligare på Norden och presenterar idag Chosen, en ny dansk originalserie från skaparna av succéserien The Rain – Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt.

Chosen består av sex avsnitt och är en coming of age-berättelse som utspelar sig i sci-fi-världen. Serien kretsar kring en ung tjej vars verklighet plötsligt vänds upp och ner när allt hon trodde att hon visste visar sig vara fel, och inser att världen inte är så säker och lycklig som hon trott. Chosen är en spännande och absurd berättelse om tonårslivet med social press, hemligheter, lögner, identitet – som utspelas i utkanten av Danmark.

Emma har alltid känt sig annorlunda än de andra i Middelbo – en liten dansk stad som blev världsberömd när det sas att en meteor kom in i atmosfären och träffade staden 17 år tidigare. Middelbo är inte längre vad det har varit, och frågan är om staden någonsin har varit vad det har låtsas vara? När Emma av misstag upptäcker att hela historien om meteoren är en lögn, avslöjas en farlig och osannolik sanning om den sömniga staden – något som är mycket farligare och mer otroligt än hon någonsin kunnat föreställa sig. Var det en meteor som träffade den lilla staden för 17 år sedan eller var det något mycket mer kraftfullt? Med denna nyupptäckta insikt tvingas Emma inse att hon är ensam och att varken hennes vänner eller samhället kommer att rädda henne under denna tid i livet då hon behöver dem som mest.

Exekutiva producenter och skapare, Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt: “Vi har alltid fascinerats av människors rädsla för det okända och det konstiga. Det är en stark drivkraft i vår mänsklighet och ofta är vi människor mer bekymrade över vad som skiljer oss än vad som faktiskt håller oss samman, vilket varit en inspiration för skapandet av denna serie. Vi har en stark passion för att belysa vad det är som skapar unga vuxnas identiteter – kampen med kärlek och hopp, det eviga tvivlet och sökandet efter vem du är och vad som behövs för att passa in och känna att du hör hemma.”

Duon fortsätter: ”The Rain var ett fantastiskt tillfälle att berätta historier i en genre som vi sällan upplever i Skandinavien, och vårt samarbete med Netflix har varit ett nöje som bara har blivit större och starkare genom åren. Därför var det naturligt att Netflix var rätt partner för Chosen, och den perfekta platsen för att utveckla och berätta en historia som är universell, har sci-fi-genren som drivkraft, men också speglar våra egna liv och danska teman.”

Tesha Crawford, Director Nordics Original Series, Netflix: ”Vi kunde inte vara mer glada över att ännu en gång få arbeta tillsammans med Christian och Jannik, som visat sig inte bara vara två väldigt begåvade skapare utan också fantastiska partners att samarbeta med. Den här berättelsen tänjer på gränserna för vad man kan förvänta sig av sci-fi-genren och kommer samtidigt att ha samma starka karaktärsdrivna berättande som The Rain – som fängslade publiken både i och utanför Danmark.”

Chosen är skapad av de internationellt erkända och hyllade filmskaparna Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo från det danska produktionsbolaget Tall & Small. Duon står också bakom den kommande danska originalserien Nissar och succéserien The Rain, som hittills är en av Netflix mest sedda icke engelskspråkiga originalserier. Produktionen av Chosen förväntas starta i Danmark i år.    Skriv kommentar