Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Se trailern till danska Equinox

Datum: 14/12/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Idag släpps trailern till Equinox – Netflix andra danska originalserie. Serien har premiär på Netflix den 30 december och baseras på den hyllade podcasten Equinox 1985. I rollerna syns bland andra Danica Curcic (Bron, Warrior) och Lars Brygmann (Dicte).

Equinox är en karaktärsdriven och övernaturlig thriller om en ung kvinna vid namn Astrid (Danica Curcic), som har blivit starkt påverkad av hennes systers och systerns skolklass mystiska försvinnande år 1999. Serien utspelar sig i Danmark och pendlar fram och tillbaka mellan nutid och år 1999, då allting började.

Året är 1999 och Astrid är bara nio år gammal när en klass gymnasieelever spårlöst försvinner på ett oförklarligt sätt. Astrid, som är syster till en av de saknade eleverna, blir traumatiserad och plågas av hemska visioner efter systerns försvinnande. År 2020, 21 år senare, är Astrid värd för ett radioprogram som sänds nattetid, när mardrömmarna plötsligt kommer tillbaka. När en av de tre överlevande personerna från 1999 kontaktar henne via radioprogrammet och sedan mystiskt dör är Astrid fast besluten att ta reda på vad som hände med hennes syster och resten av klassen. Under tiden upptäcker hon en mörk och oroande sanning som involverar henne på ett sätt som hon aldrig skulle kunna ha föreställt sig.

Equinox baseras på den hyllade podcasten Equinox 1985, som toppat Itunes lokala topplista. Serien är skapad för Netflix av Tea Lindeburg och kommer att produceras av Apple Tree Productions och dess exekutiva producent och VD, Piv Bernth, tillsammans med producent Dorte Riis Lauridsen. Serien består av sex avsnitt och huvudregissör för avsnitt 1-4 är Søren Balle.    Skriv kommentar