Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Över 69 miljonor mäniskor har nu Netflix

Datum: 20/11/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-danmark-logo-300x168Den amerikanska stramingtjänsten Netflix offentliggjorde nyligen sin kvartalsrapport somavslöjade at filmtjänsten nu har 69 miljoner betalande medlemmar över hela världen. Netflix fortsätter därmed att konstant växa och göra succé som de föregående åren och förväntas att nå 74 miljoner medlemmar innan året är slut.

Netflix avslöjar inte antalet medlemmar för enskilda land, men USA står för cirka 43 miljoner medlemmar medan medlemstalet bland de övriga internationella marknaderna, däribland Sverige är på totalt 27 miljoner. Detta är uteslutande betalande medlemmar, men om man också räknar med de som användersig av sin gratis provperiod så har Netflix för närvarande över 74 miljoner användare.

Streamingtjänsten skriver dessutom i kvartalsrapporten att de kommer forttsätta med sin strategi med att utveckla nytt innehåll och bara ingå exklusiva avtal med filmstudiorna, således kommer innehållet på Netflix inte finnas på andra streamingtjänster. Även om det har gjort att det kommit lite färre filmer och serier på streamingtjänsten så meddelar Netflix att det inte har blivit någon nedgång i hur mycket som visas på streamingtjänsten. Människorna använder därmet fortsatt Netflix i hög grad.

De exklusiva avtalen med producenterna gör också att Netflix kan erbjuda nyar filmer och serier snabbare än tidigare. Netflix nämner bland annat att den kommande storfilmen​The Big Short med Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling och Steve Carell kommer på Netflix blott ett par månader efter biografpremiären. Detta gäller också för Netflix Sverige. ​The Big Short har biografpremiär i december/januari.

De senaste månaderna har Netflix också höjt abonnemangspriset i en rad ländr,häribland Sverige och USA, vilket kanske hade kunnat bromsa streamingtjänstens framgång, men Netflix skriver att detta inte har haft någon negativ effekt på medlemstillförseln.    Skriv kommentar