Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Nya avsnitt av Making A Murderer

Datum: 17/08/2016 | Inga kommentarer Nyheter

making-a-murderer-sæson-2-netflix-danmark-1Streamingtjänsten Netflix har nyligen meddelat att den hyllade och omdiskuterade dokumentärserien Making A Murderer, som undersöker mordanklagelserna på Steven Avery återkommer med helt nya avsnitt. Det skriver Netflix i ett pressmeddelande

De nya avsnitten kommer ta de många miljoner fans, som satt klistrade framför skärmen under de kalla vintermånaderna tillbaka till historien om Steven Avery och den meddömda Brendan Dassey just när deras juridiska team överklagar, medan staten försöker att upprätthålla sina anklagelser och livstidsdomen.

Making a Murderer berättar historien om Steven Avery, som 1985 var på fel plats vid fel tidpunkt. Han blev dömd för våldtäkt och mord, men blev frigiven efter 18 år då man inte kunde binda hans DNA till brottsplatsen. Steven beslutade sig då för att stämma staten på $36 miljoner och avslöja den korrupta polisen och systemet. Saken kom dock aldrig riktigt igång förrän Steven blev misstänkt för att ligga bakom en ny kriminell gärning som skickade honom i fängelse på livstid.

Producenterna Laura Ricciardi och Moira Demos kommer i de nya avsnitten också ge en djupgående inblick i vad som skedde efter domen, samt de känslomässiga avtryck som rättssaken har satt på alla som var involverade. Utöver det kommer dokumentären också ge exklusiv tillgång till Averys nya advokat Kathleen Zellner och Dasseys juridiska team, som leds av Laura Nirider och Steve Drizi, samt intervjuver med familj och bekanta.

De första 10 avsnitten av Making a Murderer hade exklusiv premiär på Netflix i december 2015, och sedan premiären har dokumentären varit på allas läppar och i USA har över 160.000 människor till och med skrivit under på att de vill ha seriens huvudperson Steve Avery frisläppt, medan många tusen också kräver att Barack Obama benådar Steven Avery.

Det är vid nuvarande tidspunkt osäkert på hur många nya avsnitt som kommer och när de får premiär på Netflix Sverige.

Se de första avsnitten av Making a Murderer på Netflix Sverige idag.    Skriv kommentar