Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Ny sökfunktion på Netflix

Datum: 12/10/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-sökfunktion-hemsidanNetflix strävar alltid efter att göra användarupplevelsen ännu bättre, och i förra veckan kunde streamingtjänsten därför lansera en ny sökfunktion på sin hemsida. Med den nya snabba sökfunktionen, kan man snabbare och enklare hitta sina favoritfilmer, serier och skådespelare.

Den nya sökupplevelsen fokuserar på omslag och bilder, som ger en mer visuell och läcker presentation. När man börjar skriva sitt sökord, så visas det automatiskt potentiella tv-serier och filmer i resultatöversikten. Den nya visningen gör det lättare för användarna att snabbt skapa sig en överblick över sökresultaten, som tillsammans med den oändeliga scroll-funktionen ger ett snabbt sätt att utforska Netflixkatalogen.

En lista med skådespelare och regissörer som matchar sökordet visas också på vänster sida. När man klickar på ett av resultaten så dyker det upp ett galleri med alla titlar som är relaterade till personen. På höger sida ska man också kunna hitta förslag på relaterade genrer och titlar som för närvarande inte kan streamas.

Utöver den nya sökfunktionen har Netflix också gjort det enklare att hitta streamingtjänstens egna originaltitlar. Nu behöver man bara skriva sökordet ”Netflix” och därefter visas alla de filmer och serier som Netflix själva har varit involverade i.

Den nya sökfunktionen är för närvarande endast tillgänglig på hemsidan, men Netflix arbetar fortsatt på att göra användarupplevelsen bättre på alla enheter som användarna använder för att se Netflix på.    Skriv kommentar