Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Nu startar produktionen av Netflix första originalserie i Norden; ‘The Rain’

Datum: 26/06/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix, världens ledande TV-leverantör via Internet, fortsätter sin investering i europeiskt innehåll. Idag startar startar produktion av The Rain, Netflix första danska originalserie.

The Rain är skapad av Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Bedrag), Esben Toft Jacobsen (Den Stora Björnen, Resan till Fjäderkungens Rike) och Christian Potalivo (Grisen, The New Tenants, Lång Historia Kort). Jannik Tai Mosholt har skrivit serien och kommer också att fungera som showrunner tillsammans med producenten Christian Potalivo. Miso Film producerar serien med Jonas Allen och Peter Bose som exekutiva producenter.

I The Rain har världen som vi känner den försvunnit. Sex år efter att ett brutalt virus utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ansluter sig ett ungt syskonpar till en grupp unga överlevare för att ta reda på om en ny värld har börjat någon annanstans. De hoppas alla att syskonens far finns där ute och kan ge dem svar.

Fria från civilisationens regler har var och en av de unga medlemmarna i gruppen friheten att vara den de vill vara, men de kämpar alla med sig själva och det faktum att även i en post-apokalyptisk värld finns kärlek, svartsjuka och alla problem de trodde att de hade lämnat bakom sig.

I huvudrollerna ses Mikkel Boe Følsggard (A Royal Affair), Alba Augusti (Below the Surface), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen), Lars Simonsen (Bron, Brotherhood). I The Rain ses även Iben Hjejle (Dicte, High Fidelity), Lukas Løkken (En-to-tre-nu!), Angela Bundalovic (Blodsøstre), Sonny Lindberg (Når solen skiner), Jessica Dinnage (The Man) och Johannes Kuhnke (Turist). Produktionen kommer att äga rum i Danmark och Sverige.

The Rain regisseras av Kenneth Kainz (Dicte, Skammerens datter) och Natasha Arthy (The Killing, Fighter).

Erik Barmack, vice vd för internationella originalserier på Netflix säger:
“Skandinavien är känt runt om i världen för spännande berättelser och fängslande TV. Vi är glada över att arbeta med så starka lokala aktörer, författare och regissörer med målet att nå ut med en stor, ny historia till en global publik.”

Jannik Tai Mosholt säger: “Civilisationen är väldigt nyckfull. Det är ett tunt lager spritt över tusentals år av grundläggande överlevnad. Och nu, efter en plötslig explosion av inspiration, tror vi människor att vi har allt under kontroll. Jag vill ta reda på om detta är sant. Vad är kvar av oss när civilisationen är borta på ett ögonblick. Hur överlever vi? Går vi tillbaka till att vara djur eller stärks vi av situationen och insisterar på att återskapa mänsklighet i en omänsklig värld? Jag är så glad över att göra denna serie med Netflix och Miso Film, och jag kunde inte vara lyckligare med rollbesättningen. Jag längtar efter att placera dem i ett post-apokalyptisk Skandinavien, där alla raka linjer i det kontrollerade Norden har brutits upp och okontrollerad natur får ta över allt. ”

The Rain kommer ha global premiär på Netflix år 2018 och vara tillgänglig för Netflix mer än 100 miljoner medlemmar runt om i världen.    Skriv kommentar