Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix visar nu när filmer och serier tas bort

Datum: 23/03/2017 | 2 kommentarer Nyheter

Något av det mest frustrerande med Netflix har varit att man aldrig kunnat känna sig säker på om ens favoritfilm eller serie kommer försvinna från streamingtjänsten inom en nära framtid.

Netflix-medlemmarna har därför länge efterfrågat en översikt över vilka titlar som snart tas bort ur sortimentet, men Netflix har flera gånger avvisat detta.

Nu låter det dock emellertid som att Netflix har tillmötesgått den stora efterfrågan från sina medlemmar trots allt och har således börjat att informera om när enskilda titlar kommer tas bort ur sortimentet.

Det upplyser flera Netflix-medlemmar till Flixfilmer.se

Informationen om utgångsdatum kommer dock bara fram om man påbörjar uppspelningen av en titel. Här kommer då ett meddelande att poppa upp på skärmen ett par sekunder som informerar om att den specifika filmen eller serien snart försvinner och även ett datum för sista tillgänglighetsdag.

Det är således inte möjligt att skaffa sig en överblick över alla filmer och serier som är nära på att tas bort från sortimentet, men man får i alla fall besked om serien man ska se på närmar sig utgångsdatum och därmed kan man undgå att påbörja en serie som snart försvinner.

Funktionen är möjligtvis fortfarande i en testfas och det är därmed inte säkert att alla Netflix-medlemmar kan se informationen vid nuvarande tidpunkt.

Netflix har tidigare visat utgångsdatum, men detta är många år sedan och informationen blev givetvis borttagen efter en stor mediastorm i USA, då det vid ett och samma tillfälle försvann mer än 2000 filmer och serier från det amerikanska utbudet. Netflix tog därmed bort utgångsdatumen för att undgå eventuell negativ kritik. Det är dock känt att Netflix har ett dynamiskt urval av filmer och serier och därför försvinner titlar för att ersättas av nya, dock utan information om när titlar försvinner gör Netflix det svårt för sina medlemmar att veta när de kan se en specifik titel innan den är borta.2 kommentarer til Netflix visar nu när filmer och serier tas bort

  1. Namn - kl. 23:30, 03-02-2018:

    Tas originalinnell drån Netflix någonsin bort?

  2. This is how you know the movie you want to watch has disappeared from Netflix - kl. 09:38, 29-05-2021:

    […] years ago, Netflix told me exactly when the titles would be removed. This creation, according to flixfilmer.se Protest stormed the US when they removed 2,000 addresses […]

    Skriv kommentar