Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix utvecklar serie baserad på Legend of Zelda

Datum: 24/03/2015 | Inga kommentarer Nyheter

zelda-nintendo-netflix-300x225Det klassiska datorspelet från Nintendo; Legend of Zelda kanske omvandlas till en ny tv-serie på Netflix. Flera amerikanska medier skriver att streamingtjänsten i samarbete med producenten Nintendo nyligen satt igång med att skriva om det populära spelet till en ny serie.

Legend of Zelda utkom första gången under 1980-talet och handlar om pojken Link, som ska rädda prinsessan Zelda i kungariket Hyrule. Det är sålt över 50 miljoner Zeldaspel som sedan har utvecklat sig till en hel franchise där det bland annat är gjort böcker, film och leksaker.

Det har efter planläggningen ännu inte tilldelats en manusförfattare för projektet, men Nintendo och Netflix skulle vara ute efter någon som kan utveckla spelet till ett slags Game of Thrones för familjer.

Netflix tillkännagav häromdagen, att de vill lansera streamingtjänsten i Japan i löpet av 2015, vilket är hemlandet för Nintendo och serien kan därför vara en stor fördel för Netflix i deras kamp om att fånga de japanska kunderna.

Netflix och Nintendo har avböjt att kommentera ryktena om den nya serien om Legend of Zelda.    Skriv kommentar