Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix spenderar 85% av pengarna på egna serier och filmer

Datum: 29/06/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Det är inga tvivel om att Netflix spenderar mycket pengar på att skapa sina egna filmer och serier, men nu kan innehållsansvarig på streamingtjänsten Netflix avslöja exakt hur mycket det rör sig om.

Av de cirka 50 miljarder kronor som Netflix har lagt på filmer och tv-serier år 2018, använder streamingtjänsten omkring 85% av beloppet på sina egenproducerade tv-serier, filmer och andra exklusiva produktioner.

Det berättade Ted Sarandos, innehållsansvarig hos Netflix, på MoffettNathanson’s Media & Communications Summit 2018 i New York häromdagen.

Han tillade också att vid slutet av 2018 vill de gärna att det finns omkring 1000 ”Netflix Originals” på streamingtjänsten – alltså exklusivt innehåll som Netflix själv har producerat, som inte kan ses hos några konkurrerande streamingtjänster.

Det är naturligtvis inte utan anledning som Netflix satsar stort på orginalproduktioner, eftersom över 90% av Netflix medlemmar ofta ser titlarna med ”Netflix-stämpel”. Tidigare har Ted Sarandos också berättat att det är en bättre investering att göra egna filmer och serier än att köpa in dem från andra producenter.

Man förväntar sig också att andra producenter skapar sina egna streamingtjänster i framtiden, och därför kommer att vilja ta bort sitt innehåll från Netflix. Det gäller därmed för Netflix att ha ett tillräckligt stort utbud när detta blir aktuellt på allvar.

År 2018 har Netflix premiär på mer än 80 egna filmer och otaliga nya serier och säsonger.    Skriv kommentar