Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix.se: Så får du vita undertexter på film

Datum: 16/09/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix usa amerikanska sverigeNär Netflix kom till Sverige 2012 så var det ett stort irritationsmoment för många svenskar att undertexterna på filmerna och serierna var gula när man streamade via hemsidan Netflix.se. Streamingtjänsten blev dock snabbt klar över att svenskarna var vana vid vita undertexter och till och med Reed Hastings, chef på Netflix, uttalade att det var något de skulle ändra på i framtiden. Även om den efterföljande kritiken stannat av en del och folk har vant sig vid de gula undertexterna så har det alltså nu blivit möjligt att ändra undertexternas utseende.

Så här får du vita undertexter på Netflix.se:

1. Logga in på Netflix.se.
2. Gå in på ”Ditt konto”.
3. Under punkten ”Din Profil” tryck på ”Undertexternas utseende”.
4. Ändra undertexterna till önskat utseende.

Utöver att ändra undertexternas färg så kan man också välja om undertexterna ska vara större eller mindre, ha skugga eller vara på en färgad bakgrund. Inställningarna bör gälla för alla Netflix-enheter som stöds men det anges inte vilka. Om du senare vill ha standardutseendet tillbaka så kan du alltid klicka på återställ uppe i hörnet.

I USA har man alltid använt gula undertexter då det till synes är lättare att läsa på vit bakgrund och därför är en fördel för personer med nedsatt syn.    Skriv kommentar