Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix satsar på egna filmer och serier

Datum: 04/11/2016 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo1-245x300Om ett par år ska hälften av urvalet på Netflix vara filmer och serier som streamingtjänsten själv har gjort. Så är tillkännagivandet från Netflix i en ny intervju med det amerikanska mediet The Variety.

Det är David Wells, Chief Financial Officer hos Netflix, som avslöjar strategin som dock inte kommer som en överraskning. Streamingtjänsten har nämligen satsat särdeles mycket på produktion av egna filmer och serier de senaste åren. Redan i löpet av 2016 förväntas Netflix att använda 6 miljarder dollar på originalfilmer och serier, medan budgeten för 2017 ökas till 7 miljarder dollar. Det förväntas att Netflix vid utgången av 2016 ska ha haft premiär på mer än 31 originalserier, samt ett otal filmer, stand-up-shower, barnprogram och dokumentärfilmer.

De resterande 50% av filmerna och serierna på Netflix ska därmed framöver komma från externa distributörer och filmbolag. Av externt innehåll som Netflix har köpt kan man bland annat nämna Homeland Homeland, Gotham, Suits, Under the Dome, American Horror Story m.fl. Alla är serier som just nu kan ses på Netflix Sverige, men huruvida strategin är att skära ner på dessa externa serier för att tillmötesgå målet med 50 % originalinnehåll är osäkert. Det är dock en verklighet att urvalet på amerikanska Netflix till exempel har fallit med öer 40% i löpet av de senaste fyra åren.

David Wells från Netflix uppskattar att streamingtjänsten är cirka en tredjedel från att nå sitt mål om att hälften av urvalet ska bestå av originalfilmer och serier från Netflix. Bland egenproduktionerna från Netflix kan man bland annat nämna House of Cards, Stranger Things, Fuller House, Narcos, Orange is the New Black och The Get Down.    Skriv kommentar