Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix överväger nedladdning av filmer och serier

Datum: 02/06/2016 | 1 kommentar Nyheter

netflix-logo4-e1424092429919Streamingtjänsten Netflix har flera gånger varit avvisande när det handlar om att låta sina medlemmar ladda ner filmer och serier, således att man kan se dem när man är offline och inte har tillgång till internet. I en ny intervju med Reed Hastings, CEO för Netflix, är han emellertid inte längre avvisande och säger att streamingtjänsten nu överväger funktionen.

Orsaken till att Netflix har ändrat ståndpunkt ska finnas i streamingtjänstens globala expansion. Argumentet tidigare för att inte ha en offlinefunktion har varit att Netflix förväntar sig att internet utvecklas så mycket inom 5 år att det kommer finnas wi-fi tillgängligt på de flesta platser och att man därför inte har behov för att ladda ner filmer och serier, men i de nya länderna där streamingtjänsten har öppnat finns inte samma förhållanden, medger Reed Hastings i en intervju i samband med den senaste kvartalsrapporten.

Netflix expanderade under årets början till 130 nya länder och bland dessa är en mängd så små och internetteknologin och wi-fi är inte så utspridd som på våra breddgrader. Därför kan det vara förnuftigt att ha en nedladdningsfunktion i dessa länderna. Om Netflix implementerar funktionen kommer den nog också de svenska medlemmarna till godo.

Det är ännu inte taget något slutgiltigt beslut om det bliver möjligt att ladda ner filmer och serier, men nu är Netflix i alla fall inte längre helt avvisande för funktionen som de varit tidigare.1 kommentar til Netflix överväger nedladdning av filmer och serier

 1. Micke - kl. 18:24, 19-11-2016:

  Varför existerar denna diskussion överhuvudtaget ?. För att streama krävs en skaplig dator eller annan mobil motsvarighet. Denna kräver i sin tur fast elanslutning,alternativt batterier som för stunden har tillräckligt med batterikapacitet för att klara en eller flera långfilmer rakt av. -Och är man inte hemma,eller är hemma hos en vän/familjemedlem/nära släkting,så blir det etter värre. Då är man helt beroende av mobil internetanslutning (=DYRT SOM FAN !) med en kvalitet som kan variera från en plats till en annan,eller från en vädertyp till en annan. ELLER: Att ansluta sig till en oklar s.k. Wifi-spot,där det är omöjligt att förutse hur den sporadiska streaminghastigheten kommer att fortlöpa filmen igenom,eller om/när förbindelsen bryts helt och hållet.-För att inte tala om de datorsäkerhetsrelaterade aspekter som denna lösning medför,för oss som inte är superkunniga i datorteknik/nätsäkerhet !. Att konsumera sina filmer och/eller tv-serier via streaming fungerar nog förvisso. -Men som metod är det att betrakta som inget mindre än en ren NÖDLÖSNING !!.

  Alternativet att hemmavid,eller på motsvarande trygg plats,tanka hem det som vill ses,är så MONUMENTALT MYCKET BÄTTRE,PÅ ALLA TÄNKBARA SÄTT !. Med en stabil,säker,snabb anslutning,utan minutavgifter eller taxor för nerladdad gigabytemängd,är det bara att köra på.-Och apropå mobil lagring…Om man beställer hem nga USB-stickor från tex Tyskland (dvs,utan Göran Perssons gamla “artistskatt”,som lever vidare här hemma..),så kan man för småpengar trycka in hyllmeter med motsvarande VHS-utgåvor,i en apparat som har vikt,-och måttspecifikationer som är jämförbara med en vanlig engångständare. Och med denna ansluten till sin enhet,mobil eller inte,kan man se sina filmer hemma eller varsomhelst.-Nere i LKAB-gruvorna,Uppe på Mount Everest,eller mitt upp i en monsunstorm ute på Indiska oceanen,om det skulle behövas.

  VEM FAN BEHÖVER STREAMING FÖR SPELFILM OCH LIKNANDE ??. EGENTLIGEN ??!!..

  Principen att “Bara titta.Inte spara !”,är IDIOTISK !. “Netflix”,eller vilken aktör det nu handlar om,tar på sig rollen som min “målsman”,och tror sig “veta” att jag minsann inte vill spara den aktuella filmen permanent !. Denna typ av förmynderi ifrån deras sida handlar dock inte ett smack om vad som är bäst FÖR MIG,EGENTLIGEN,utan endast om vad som är mest inkomstbringande/bäst,FÖR DEM !. Så länge det finns alternativ som fysiska hyr+köpfilmer,”TV 1000″(o.k.,jag VET att de envisas med att heta “Viasat film” nuförtiden,men det är så jädra bögigt !),
  “C more”,”Youtube”,och de “vanliga kanalernas” filmer/serier,så har jag bara en sak att säga:

  Fuck you,Netflix !!!…

  /Micke

  Skriv kommentar