Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix överväger fler avsnitt av Making a Murderer

Datum: 27/02/2016 | Inga kommentarer Nyheter

3dDuRoNz_400x400Den kontroversiella dokumentär-serien; Making a Murderer, som har skapat rubriker i stora delar av världen följs eventuellt upp av en rad nya avsnitt som behandlar den nya informationen som fortsätter att dyka upp. Det antydde Ted Sarandos, innehållschef hos Netflix, nyligen.

– “Historien utvecklar sig fortfarande så vi kommer garanterat att ta en titt på det,” säger Ted Sarandos och hänvisar till de många spekulationer som har uppstått sedan seriens premiär. Däribland om seriens skapare har utelämnat något material, men Ted Sarandos understryker också att inget formellt är avtalat ännu och poängterade att Making a Murderer har varit på gång i 10 år.

Making a Murderer är en 10 avsnitt lång dokumentärserie som hade exklusiv premiär på Netflix i december, och sedan premiären har dokumentären varit på allas läppar och i USA har över 160 000 människor till och med skrivit under på att de önskar att seriens huvudperson Steve Avery ska bli frisläppt.

Dokumentärserien berättar historien om Steven Avery, som 1985 dömdes för grov våldtäkt och mordförsök, men som efter 18 år blev frikänd då man inte kunde binda hans DNA till brottsplatsen. Steven beslutade därefter sig för att stämma staten på 36 miljoner dollar och därmed avslöja den korrupta polisen och systemet. Ärendet hinner dock inte behandlas för journalistenTeresa Halbachs lik hittas i Steves trädgård vilket skickar tillbaka honom till fängelset.

Förutombevismaterialet mot Steven Avery, så sätter Making a Murderer också fokus på det tydligt korrupta rättssystemet som har omgivit hela Avery-ärendet.

År 2005 dömdes Steven Avery för mordet på Teresa Halbach och avtjänar just nu sitt livstidsstraff i fängelse utan möjlighet till benådning.

Se Making a Murderer på Netflix Sverige.    Skriv kommentar