Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix och Guillermo del Toro skapar ny ”Pinocchio”

Datum: 14/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Den Oscarsvinnande filmskaparen Guillermo del Toro får sin debut när det gäller animerade filmer på streamingtjänsten Netflix med en ny utgåva av den klassiska historien om Pinocchio.

Det har varit ett livslångt passionsprojekt för Guillermo del Toro att filmatisera Pinocchio, som han förutom att regissera också kommer att skriva manus till och producera.

Filmprojektet bekräftas i ett pressmeddelande från Netflix.

”Pinocchio” blir den första spelfilmen sedan regissörens mästerverk ”The Shape of Water”, som vann fyra Oscars i det senaste årets prisutdelning, bland annat för bästa regissör och bästa film.

Den klassiska sagan om Pinocchio i trettiotalets Italien kommer att bli stop motion-animerad och bjuda på en hel del musik, säger Guillermo del Toro.

Rykten säger också att filmen blir mycket mörkare än den förmodligen mest populära filmatiseringen någonsin: Disneyfilmen från 1940.

Det är inte första gången som Guillermo del Toro, som slog igenom med Pans Labyrint och Pacific Rim, samarbetar med Netflix. Han är också huvudpersonen bakom den Emmyvinnande animerade serien ”Trollhunters”, som avslöjades som en del av en trilogi vid namn ”Tales of Arcadia”.

Det nästa kapitlet i trilogin, ”3Below”, får världspremiär den 21 december, medan det sista kapitlet ”Wizard” landar hos streamingtjänsten under 2019.

Utöver ovanstående håller den mexikanska filmskaparen också på att skapa skräckserien ”10 After Midnight” för Netflix, som kommer att bjuda på läskiga historier – den ena mer skräckinjagande än den andra.

Om filmen ”Pinocchio” säger Guillermo del Toro; “Ingen konstform har påverkat mitt liv och mitt arbete mer än animation, och jag har inte haft en så djupt personlig koppling till någon karaktär i historien som pojken som är gjord av trä. Jag har velat göra denna film så länge jag kan minnas.”

”Pinocchio” förväntas få premiär på Netflix Sverige under 2019 eller i början av 2020.    Skriv kommentar