Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix lanserar sin första skandinaviska thriller-serie; The Rain  

Datum: 26/10/2016 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo-2jpg-300x200Netflix har beställt en första säsong av den skandinaviska thriller-serien The Rain, från Miso Film (De som dödar, Dicte, 1864, Frikänd, Modus).

The Rain produceras av den danska trion, Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Bedrag), Esben Toft Jacobsen (Den Stora Björnen, Resan till Fjäderkungens Rike) och Christian Potalivo (Grisen, The New Tenants, Lång Historia Kort). Jannik Tai Mosholt har skrivit serien och kommer också att fungera som showrunner tillsammans med producenten Christian Potalivo. The Rain är den första skandinaviska originalproduktionen att ha global premiär på Netflix, år 2018.

Tio år efter att ett brutalt virus har utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ger sig ett ungt syskonpar ut i jakten på säkerhet. Med endast sin fars anteckningar om viruset och den nya världens faror börjar syskonen en farlig resa där de sluter upp med annan grupp unga överlevare av viruset. I mötet med allvarliga faror inser gruppen snabbt att det största hotet inte kommer från utsidan – det kommer inifrån.

Jannik Tai Mosholt säger: “Jag är intresserad av att undersöka hur människor skulle reagera om civilisationen som vi känner den, en dag försvinner. Och jag vill särskilt se det från unga människors synvinkel. De som är för unga för att förstå vad som händer när allt och alla runt omkring dem försvinner, och som därför måste ta reda på vilka de är och vilka de ska bli. I stora drag handlar The Rain om hopp, och om att hitta något att kämpa för, när allt hopp verkar vara ute. Det är en berättelse om ansvar och huruvida överlevnad baseras på individen eller gruppen. Det är en berättelse om att uppleva något för första gången i en värld där det inte finns någon som guidar dig till vad du ska göra. Kärlek, hat, sorg, glädje och hopp. ”

“Miso Film är oerhört stolta över att producera den första originalserien från Netflix i Skandinavien. Vi har haft ett starkt fokus på högkvalitativa dramaserier, sedan vi etablerade företaget 2004, och vårt samarbete med Netflix för The Rain är en milstolpe för Miso Film “, säger Peter Bose, producent och vd för Miso Film.

“Vi är hedrade över att arbeta med Jannik, Christian och Miso, som i allra högsta grad har bidragit till framgången för skandinavisk TV under de senaste åren”, säger Erik Barmack, VP of International original series from Netflix, och fortsätter “och vi tror att Netflix är den perfekta globala plattformen för dem att visa upp sina talanger.”    Skriv kommentar