Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix köper Stephen Kings “In the Tall Grass”

Datum: 13/07/2018 | Inga kommentarer

Streamingtjenesten Netflix är inte officiellt representerade på årets filmfestival i Cannes, men de har ändå skickat dit ett antal agenter för att köpa upp intressanta filmrättigheter.

Redan på festivalens första dag, den 8 maj, hade Netflix tagit hem det första avtalet, och det handlar om rättigheterna till Stephen Kings ”In the Tall Grass” som är skriven i samarbete med sonen Joe Hill.

Det skriver den amerikanska hemsidan Deadline.

I ”In the Tall Grass” hör två syskon en liten pojke ropa på hjälp inifrån ett område med högt, grönt gräs. Men det är dock inte så lätt att hitta pojken i det höga gräset, och snabbt tappar de två syskonen också bort varandra.

Förhandlingar om huvudrollen pågår just nu, och man överväger skådespelaren James Marsden, som för tillfället kan ses i HBO-serien ”Westworld”.

Valet av regissör är dock redan klart, och rollen tillfaller Vincenzo Natali, som är mest känd för ”Cube” och ”Splice”.

”In the Tall Grass” är den tredje Stephen King-filmen som Netflix har exklusiva rättigheter till. Det senaste åren har streamingtjänsten haft premiär på ”1922” och ”Gerald’s Game”, som också är baserad på en roman från den populära författaren.

Inspelningarna av ”In the Tall Grass” påbörjas under sommaren 2018.    Skriv kommentar