Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix köper rättigheterna till Lemony Snicket

Datum: 15/11/2014 | Inga kommentarer Nyheter

lemony-snicket-En Olycka Kommer Sällan Ensam-netflixDen amerikanska streamingtjänsten Netflix har köpt rättigheterna till de populära böckerna Lemony Snicket – En Olycka Kommer Sällan Ensam (A Series Of Unfortunate Events) som de vill göra till en ny serie för hela familjen. Det skriver flera medier.

Lemony Snicket handlar om de föräldralösa barnen Violet, Klaus och Sunny, som är på flykt från den onda greven Olaf, som vill ha tag i deras förmögenhet, och måste gå igenom en rad av försök för att avslöja hemligheten om vad som låg bakom deras föräldrars död.

Böckerna om Lemony Snicket har tidigare filmatiserats år 2004, då skådespelarna Jim Carrey, Meryl Streep och Jude Law medverkade. Filmen producerades av Paramount Pictures, som också vill arbeta tillsammans med Netflix om den nya serien.

Lemony Snicket – En Olycka Kommer Sällan Ensam (A Series Of Unfortunate Events) är skriven av Daniel Handler och det har givits ut 13 böcker i serien, som tillsammans har sålts i över 65 miljoner exemplar och blivit översatt till 43 språk.

”Vi har länge sökt efter en fantastisk historia, som vänder sig till både barn och vuxna. Med Lemony Snicket är vi stolta över att kunna göra en serie till våra medlemmar som redan älskar böckerna,” säger Cindy Holland, VP Original Content, Netflix.

Netflix har nyligen köpt rättigheterna, så huruvida Jim Carrey kommer tillbaka som Greve Olaf och när serien får premiär förtäljer inte historien.    Skriv kommentar