Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix köper in ‘The Division’ med Jake Gyllenhaal och Jessica Chastain

Datum: 08/10/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har köpt in den kommande actionfilmen ‘The Division’, som är baserad på Ubisofts populära tv-spel med Tom Clancy som har samma namn och lanserades under 2016.

Det informerade Netflix om nyligen på datorspelsmässan E3.

Samtidigt avslöjades att skådespelarna Jake Gyllenhaal (‘Nightcrawler’, ‘Velvet Buzzsaw’) och Jessica Chastain (‘Interstellar’) har blivit castade till huvudrollerna.

‘The Division’ utspelar sig i New York, som har blivit drabbat av ett allvarligt virus som skakar om hela världen. Miljoner dör till följd av det dödliga viruset, som sprider sig via sedlar under årets Black Friday. Innan året är slut är staden i komplett kaos, och en grupp anlitas för att undersöka källan till viruset och rädda dem som räddas kan.

I regissörsstolen sitter David Leitch, som tidigare har regisserat bl.a. ‘John Wick’ och ‘Deadpool 2’.

Spelet ‘Tom Clancy’s The Division’ blev en given succé vid lanseringen år 2016, och spelas fortfarande av över 20 miljoner människor.

I mars följde spelföretaget upp succén med ‘The Division 2’.

Rafe Judkins har fått det svåra uppdraget att ta historien från spelet till filmduken. Orsaken till att det är ett svårt uppdrag är att filmatiseringar av datorspel oftast har varit komplicerade och inte heller blivit särskilt populära bland recensenterna.

Det är även Rafe Judkins som har skapat manus till den kommande filmatiseringen av datorspelet ‘Uncharted’ med Tom Holland och Bryan Cranston. ‘Uncharted’ dyker upp på biograferna under 2020.

Netflix informerar inte om när vi kan förvänta oss att se ‘The Division’ på streamingtjänsten, men den får förmodligen inte premiär innan 2021.    Skriv kommentar