Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix kommer att erbjuda över 700 originalfilmer och serier 2018

Datum: 29/04/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Det är ingen hemlighet att Netflix investerar stort i orginalfilmer och serier, så att streamingtjänsten kan erbjuda sina medlemmar ett unikt och exklusivt utbud.

Bara under 2018 kommer Netflix spendera 50 miljarder svenska kronor på originalinnehåll, som bland annat inkluderar 80 spelfilmer.

De senaste årens enorma investeringar i originalfilmer och serier innebär att Netflix i slutet av år 2018 kommer att erbjuda över 700 originaltitlar – allt ifrån film, serier och dokumentärer till reality, talkshows och stand-up.

Det berättade David Wells, ekonomichef på Netflix, på en presskonferens tidigare i veckan.

Av de 700 originalfilmerna och serierna kommer 80 vara lokalproducerade utanför USA. Det handlar bland annat om tyska ”Dark”, mexikanska ”Club de Cuervos”, italienska ”Suburra och den kommande svenska Netflix-serien ”The Rain”.

Det är dessutom ingenting som tyder på att Netflix är på väg att ändra strategi, eftersom David Wells säger att ”Vi kommer att fortsätta att lägga till mer innehåll – Det fungerar och det ökar också antalet nya medlemmar”.

De många nya originaltitlarna är också anledningen till att utbudet av film och serier i Sverige är större än någonsin, eftersom egenproduktionerna – med några få undantag – har premiär över hela världen. Det totala antalet titlar på Netflix Sverige är över 3000 – jämfört med endast 2000 när streamingtjänsten lanserades i Sverige för strax över fem år sedan.

Netflix har över 110 miljoner betalande medlemmar över hela världen.    Skriv kommentar