Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix-knapp på fjärrkontroller i hela Europa

Datum: 01/04/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix fremoteFrån och med april kommer Smart tv-apparater, Blu-ray-spelare och digitalboxar från flera stora tillverkare som säljs i Europa att levereras med en fjärrkontroll som har en särskild Netflix-knapp. Den här knappen gör det ännu enklare att titta på Netflix, världens ledande tv-tjänst via internet.

Det här är första gången som elektronikföretag tillverkar enheter med en Netflix-knapp i Europa. En knapp som startar Netflix direkt har varit vanlig på fjärrkontroller för Smart tv-apparater och Blu-ray-spelare i USA under flera år.

“Den nya Netflix-knappen på fjärrkontroller i Europa gör det väldigt enkelt att starta Netflix, vilket i sin tur ger tittarna möjlighet att komma åt vårt fantastiska innehåll mycket snabbare”, säger Bill Holmes som är chef för affärsutveckling på Netflix.

Den nya Netflix-knappen kommer att finnas tillgänglig för konsumenter i Europa på fjärrkontroller från Panasonic, Philips, Sony, Toshiba och Vestel. Fjärrkontrollerna kommer att skickas tillsammans med enheter från 2015 och vissa enheter från 2014.

Den särskilda Netflix-knappen på fjärrkontroller är en del av Netflix bredare samarbete med elektronikföretag för att skapa internetanslutna tv-apparater och andra enheter som ger en otrolig upplevelse. Andra aspekter av detta samarbete omfattar prestandaförbättringar av Smart tv-apparater, enklare menynavigering och nya funktioner som ger snabbare uppspelning.

Under de senaste sju åren har Netflix ingenjörer samarbetat med tillverkare av internetanslutna tv-apparater, spelkonsoler, digitalboxar och mobila enheter för att testa deras produkter och säkerställa att konsumenterna får en fantastisk Netflix-upplevelse. Det här samarbetet kulminerade med lanseringen av programmet Netflix-rekommenderade tv-apparater på en elektronikmässa i januari.    Skriv kommentar