Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix ingår nytt filmavtal med indieregissörer

Datum: 10/03/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Art Steiber, The New York Times

Art Steiber, The New York Times

Den amerikanska streamingtjänsten Netflix har ingått ett avtal med indieregissörerna Jay och Mark Duplass om att göra fyra filmer, som kommer få exklusiv premiär på Netflix. Det bekräftar Netflix i flera medier.

Duplassbröderna är bland annat kända för komedin Cyrus med Jonah Hill och John C. Reilly, samt indiefilmen Jeff, Who Lives at Home. Senast har de två regissörerna dock hkort HBO-serien Togetherness där också Mark Duplass spelar seriens huvudroll. Serien kan för närvarande ses på HBO Nordic.

De fyra filmerna kommer vara lågbudgetfilmer och fullt finansierade av Netflix. Det är inte fastställt några direkta premiärdatum, då de två bröderna såleds kan fortsätta med att göra serien Togetherness, men filmerna kommer först kunna ses på Netflix efter de har varit tillgängliga på biograferna under en kortare period.

Avtalet med Jay och Mark Duplass är blott det senaste tilltaget från Netflix, som ska vara med och stärka streamingtjänsten med exklusivt innehåll. Förra året kunde netflix avslöja att de hade ingått ett avtal med den populära skådespelaren Adam Sandler, som också ska göra fyra filmer som kommer få exklusiv premiär på Netflix.

”Detta är blott det senaste steget i vår långa vänskap med Mark och Jay Duplass. Vi har arbetat med dem nästan sedan Netflix grundades och vi bara skickade filmer och serier med kuvert. Oberoende filmer har alltid varit en del av Netflix och grunden till att vi ingår avtal med Adam Sandler är således att vi också kan göra avtal som detta,” säger Ted Sarandos, innehållschef hos Netflix i samband med avtalet.    Skriv kommentar