Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix har gjort sin första interaktiva serie där tittarna bestämmer handlingen

Datum: 19/07/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Häromdagen hade streamingtjänst Netflix premiären av “Puss in Book: Fångad i en episk berättelse (Mästerkatten i Stövlar: Fångad i en saga) med animation med den välbekanta katten för småbarn.

Första intrycket av ovanstående kan vara att ”ännu” en animationsserie kommit, men denna är speciell: det är nämligen den försa interaktiva serien från Netflix, där tittarna bestämmer hur historien om katter i mästerstövlar ska gå.

I videon nedanför visar Netflix hur det interaktiva innehåller fungerar.

Det interaktiva-innehållet innebär, at man kan se samma serie flera gånger, medan handlingen utspelar sig annorlunda genom hjälp av de val tittarna tar på vägnar av karaktärerna i serien.

För närvarande är det enbart ‘Mästerkatten i stövlar: Trapped in an Epic Tale som är interaktiv, men redan den 14 juli kommer ‘Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile’, som likaså är interaktiv. Till nästa är det ‘Stretch Armstrong: The Breakout’ som kommer ut.

Netflix hemsida, Apple TV och Chromecast stödjer inte de interaktiva serierna för närvarande, så man ska skaffa en iOS-enhet som iPad och iPhone, som har installerat den senaste Netflixappen, eller en smart-tv.

Om man provar att se de interaktiva serierna på en enhet som inte stöds så kommer handlingen att vara förutbestämd.

Se den interaktiva serien ‘Puss in Book: Trapped in an Epic Tale (Mästerkatten i Stövlar: Fångad i ett äventyr) på Netflix Sverige.    Skriv kommentar