Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör sin första japanska tv-serie; Hibana

Datum: 25/09/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo1-300x188-1Novellen Hibana (Spark) av den japanska komikern Naoki Matayoshi blir en originalserie på Netflix. Det uppger streamingtjänsten i ett pressmeddelande och markerar därmed också Netflix’ första steg in på den japanska marknaden där streamingtjänsten öppnar i starten av september.

Hibana, som betyder Spark (Gnista) på engelska, är den första novellen från Naoki Matayosh, men den blev lovprisad i stora delar av landet där den har sålt över 2 miljoner exemplar, samt vunnit de eftertraktade japanska priserna Mishima och Akutagawa. Novellen handlar om spänningarna mellan en kämpande ung komiker och en erfaren gammal komiker.

Det är sparsamt med ytterligare information om serien och det har därmed inte heller knutits några skådespelare till serien.

Streamingtjänsten Netflix har uttalat ett intåg i hela världen inom loppet av de kommande åren och öppnar som tidigare beskrivet, sin filmtjänst i Japan i starten av september. Senare på året öppnar Netflix även i Spanien, Italien och Portugal, medan det går rykten om ett närliggande intåg till Kina.

Hibana får premiär på Netflix Sverige i 2016.    Skriv kommentar