Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör ny version av Anne på Grönkulla

Datum: 29/11/2016 | Inga kommentarer Nyheter

anne-fra-gronnebakken-netflix-danmark-300x172Streamingtjänsten Netflix har beslutat sig för att göra en ny serie på åtta avsnitt baserat på den gamla klassiska berättelsen om den förnuftiga tjejen Anne på Grönkulla. Den nya serien får dock enbart namnet ‘Anne’.

I den nya utgåvan av Anne på Grönkulla kommer den kanadensiska skådespelerskan Amybeth McNulty ta till vara på rollen som den lillgamla och fantasifulla Anne Shirley.

Det skriver det amerikanska mediet Deadline.

Den nye seriens manusförfattare är den Emmyvinnande Moira Walley-Beckett, som bland annat har skrivit flera avsnitt av den populära Breaking Bad om den cancersjuka kemiläraren som börjar tillverka och sälja droger för att kunna betala läkarräkningarna.

Anne på Grönkulla (Anne of Green Gables) utkom för första gången som bok 1908 och har sedan dess filmatiserats och gjorts till tv-serie. I både boken och serien följer man den föräldralösa tjejen Anne som adopteras av ett äldre syskonpar som bor på en gård i 1800-talets Kanada där hon försöker att passa in. Men då Anne är snabb så blir hon på gården och gör sitt bästa för att hjälpa till.

Anne får premiär på Netflix Sverige under 2017.



    Skriv kommentar