Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör film om Panama Papers

Datum: 26/07/2016 | 1 kommentar Nyheter

netflix-logo1Storyn som involverade tusentals hemliga bankkonton, ertappade makteliten och belyste hutlösa summor som hölls utom räckhåll för regeringar tog världen med storm tidigare i år.

Nu har Netflix och John Wells Productions (Burnt, August Osage County, Love and Mercy) gått ihop för att berätta historien om Panamadokumenten och journalisterna bakom avslöjandet. Genom en anonym källa kunde Frederik Obermaier och Bastian Obermayer göra omvärlden uppmärksam på hur världens rikaste fått hjälp att undangömma kolossala summor via en obskyr liten advokatbyrå i Panama.

Efterdyningarna skapade debatt kring ur enkelt det är för de rika att undvika skatter, lura systemet och hålla sig utom räckhåll för lagens långa arm. Nyheten släpptes i samarbete med The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) och fick flera högt uppsatta personer världen runt att lämna sina poster. ICIJ kliver ombord som medarbetare i utvecklingen av filmen.

Netflix har förvärvat exklusiva rättigheter till den efterföljande boken Panama Papers: Breaking the Story of How the World’s Rich and Powerful Hide Their Money. Tillsammans med producenterna John Wells och Claire Rudnick Polstein och den exekutiva producenten Zach Studin ska storyn filmatiseras för Netflix tittare. Marina Walker och Gerard Ryle från ICIJ, som koordinerade de över 400 journalisterna i fallet, är också med för att bidra med sin expertis.

“Vi är övertygade om att arbetet av Obermaier och Obermayer, som var de enda i direktkontakt med den anonyma källan, och ICIJ kombinerat med fantastisk storytelling från John Wells Productions ger en berättelse som slår ner med samma kraft som nyheten i sig”, säger Ted Sarandos, Chief Content Officer på Netflix.1 kommentar til Netflix gör film om Panama Papers

  1. salaad - kl. 11:27, 10-11-2018:

    vär för är netflix pengar

    Skriv kommentar