Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör en tredje säsong av ’13 Reasons Why’

Datum: 18/07/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjenesten Netflix har precis avslöjat att säsong 3 av “13 Reasons Why” (“Tretton skäl varför”) är på väg. Den nya säsongen får 13 avsnitt och kommer att ha premiär år 2019.

Det informerar Netflix om.

Allt förblir dock inte likadant i den nya säsongen eftersom huvudrollsinnehavaren Katherine Langford, som har spelat Hannah under de första två säsongerna, inte kommer att fortsätta att medverka. Vilken riktning som säsong 3 kommer att ta utan Katherine vid rodret är svårt att spekulera i.

Tillkännagivandet om säsong 3 kommer dock inte som någon väldigt stor överraskning, eftersom serien är en av de mest populära på streamingtjänsten – trots att den handlar om ämnen som självmord, mobbning, rattfylleri och våldtäkt. Ämnen som också har fått föräldrar och organisationer – i alla fall i USA och Kanada – att reagera kraftigt. I Kanada har skolan St. Vincent Elementary School i Edmonton, Albert till exempel förbjudit skolans elever att prata om serien på skolområdet.

Den första säsongen av serien, som är baserad på boken med samma namn av Jay Asher, berättar historien om 16-åriga Hannah Baker som begår självmord, och det liv som hennes umgängeskrets lever efter hennes död. Dagarna efter hennes självmord mottar 13 av hennes vänner videoband där Hannah berättar om hur hennes vänner var orsaken till hennes död, och anger 13 anledningar till att hon tog sitt liv.

“13 Reasons Why” är regisserad av Oscarvinnaren Tom McCarthy (”Spotlight”) och producerad av bland annat den världsberömda sångerskan Selena Gomez.

Se “13 Reasons Why” på Netflix Sverige. Säsong 3 kommer under 2019.    Skriv kommentar