Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix fördubblar produktionen av originalinnehåll

Datum: 13/11/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-sverigeNetflixchefen Reed Hastings uttalade sig nyligen till den tyska tidningen Die Zeit, att streamingtjänsten vill fördubbla sin produktion av originalserier och film, som Orange Is the New Black och House of Cards kommande år.

Streamingtjänsten Netflix spenderar årligen 18 miljarder på innehåll varav cirka 10 % vid nuvarande tidspunkt går till egna produktioner. Huruvida den samlade budgeten till filmer och serier kommer fördubblas eller om det enbart används en större procentandel av pengarna på Netflixserier nämnde Reed Hastings inte.

Netflix är redan igång med produktionen ov ett antal nya serier och filmer, bland annat serien om den berömda upptäcktsresande Marco Polo, som får premiär i december.

Till nästa år kommer det bland annat en ny dramaserie som heter Bloodline, som är gjord av skaparna till den populära serien Damages, och science fiction-serien Sense8, som är skapad av The Wachowskis, som ligger bakom de hyllade Matrixfilmerna. Och vidare kan det även förväntas nya säsonger av Orange Is the Neew Black, House of Cards och Hemlock Grove.

Dessutom har Netflix kastat sig in i filmbranschen och gör fyra helt nya filmer med Adam Sandler och efterföljaren till den Oscarvinnande Crouching Tiger, Hidden Dragon.

En snabb räkning visar att Netflix har över 30 filmer och serier igång, som får premiär de kommande åren och flera nya produktioner tillkommer hela tiden.    Skriv kommentar