Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix fördubblar antalet “Originals”

Datum: 07/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Denna artikel liknar en upprepning av ”Netflix fördubblar antalet nya originalserier 2016” från december 2015, men det beror på att samma sak sker igen.

Streamingtjänsten Netflix har nu 230 originalfilmer och -serier i utbudet, men de kommer snart att utökas till mer än det dubbla antalet eftersom man skissar på omkring 250 nya film- och serieprojekt just nu.

Det skriver The Hollywood Reporter.

Originalfilmer och -serier från Netflix är de titlar som streamingtjänsten själv äger och som gör att de slipper följa nyckfulla rättighetsavtal vilket är fallet med icke-original, som måste tas bort från Netflix efter en viss tidsperiod.

Man kan därmed förvänta sig att orginalfilmerna och -serierna från Netflix alltid kommer att vara tillgängliga på streamingtjänsten.

Bland originalserierna och filmerna från Netflix hittar man ”Stranger Things”, ”Black Mirror”, ”The Crown”, ”Anne från Grönkulla”, ”Orange is the New Black” och många fler.

Orsaken till den enorma investeringen i ”Originals” är naturligtvis den ökande konkurrensen på marknaden. Just nu är de främsta konkurrenterna Hulu, HBO och Amazon Prime, men snart kommer även Disney och Apple att ta sig in på marknaden. Alla investerar enorma summor för att kunna bli nästa Netflix och vinna kundernas förtroende.

Netflix har även tidigare uttalat sig om att streamingtjänsten får mest för pengarna genom att själva producera innehåll, och att förvärvet av rättigheter till andra produktionsbolags filmer och serier är dyra och inte nödvändigtvis lika populära som det innehåll Netflix själva skapar.    Skriv kommentar