Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix finansierar ny säsong av TV 2`s dramaserie Rita

Datum: 23/01/2015 | 3 kommentarer Nyheter

rita-3-netflix-sverige-225x300Den danska serien om den politiskt okorrekta skolläraren Rita får en tredje säsong. Det är resultatet av ett helt nytt samarbete mellan TV 2 och Netflix. Det skriver streamingtjänsten i ett pressmeddelande.

Rita säsong 3, som är möjliggjord av ett ekonomiskt samarbete medllan bland andra TV 2 och Netflix, förväntas att komma på Netflix Sverige i löpet av våen 2015 – kort tid efter att serien visats på tv. Det är vid nuvarande tidspunkt bara möjligt att se den första säsongen av Rita på Netflix Sverige, men det kan förväntas att säsong 2 blir upplagd inom kort så att man kan se alla avsnitt innan tredje säsongen får premiär.

I säsong 3 fortsätter historien om skolläraren Rita, som är självständig, öppenhjärtad och älskad av sina elever, men som fortfarande har problem med att bli fullt vuxen på den privata fronten.

– En ny säsong av Rita har länge stått på vår önskelista, eftersom Rita är en original- och modern dramaserie, som samtidigt sätter fokus på de problem som de danska förskolelärarna kämpar mot varje dag. Det ekonomiska samarbetet med Netflix har varit avgörande för att vi nu är igång med produktionen av den tredje säsongen av Rita, säger TV 2s programdirektör, Anne Engdal Stig Christensen.

– En viktig del av vårt uppdrag är att välja ut de bästa tv-serierna från hela världen och göra de tillgängliga för våra tittare världen över. Danmark är världsberömt för stora tv-draman och Rita är älskad av många Netflixmedlemmar säger Ted Sarandos, Chief Content Officer på Netflix.

Den nya säsongen av Rita förväntas bli klar till TV 2 till våren 2015 och kommer vara tillgänglig på Netflix Sverige kort därefter.3 kommentarer til Netflix finansierar ny säsong av TV 2`s dramaserie Rita

 1. maria - kl. 12:50, 03-03-2015:

  när kommer säsong 2 av den danska serien Rita på Netflix Sverige?

 2. Felicia - kl. 11:42, 22-06-2015:

  Kommer det att komma en säsong 4 på Netflix?

 3. Kicki - kl. 22:19, 30-12-2015:

  Kommer säsong 4 ?

  Skriv kommentar