Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix filmatiserar George Orwells “Animal Farm”

Datum: 06/10/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Det är inte mer än bara några dagar sedan Netflix kunde avslöja att de köpt rättigheterna till Andy Serkis första film som regissör: “Mowgli”.

Nu kan Netflix bekräfta att de i samarbete med Andy Sarkis har utvecklat ett nytt filmprojekt.

Det handlar om en filmatisering av den engelska författaren George Orwells roman “Animal Farm” från 1945.

”Animal Farm” är en satirisk allegori över totalitarismen i Sovjetunionen och handlar om en grupp djur som kastar ut människorna från gården de bor på. De vill nu själva styra gården, men upptäcker att det hela slutar i brutalt tyranni.

Andy Serkis, som är mest känd för sitt arbete med motion capture acting, som t.ex. Gollum i ”Sagan om ringen” och Caesar i ”Apornas planet”-filmerna kommer att sätta sig i regissörsstolen, medan Matt Reeves, som streamingtjänsten Netflix ingick ett exklusivt avtal med i januari, ska producera ”Animal Farm”.

Matt Reeves har tidigare regisserat ”Apornas planet: Uppgörelsen” och ”Apornas planet: Striden”, vilket innebär att han och Andy Serkis återigen kommer att samarbeta.

Filmplanerna är fortfarande i ett mycket tidigt stadium, och det finns därmed inga upplysningar om när ”Animal Farm” får premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar