Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix ber till flygbolagen

Datum: 25/10/2017 | Inga kommentarer Nyheter

“Netflixmedlemmar kan se allt som de vill – när som helst, var som helst – på nästan alla skärmar med internettillgång och starta, pausa och återuppta serier och filmer helt utan reklam eller förpliktelser.”

Så låter det i reklamtexten från Netflix och snart kan streamingtjänsten lägga till ännu en punkt till säljargumenten.

Netflix ber nämligen till flygbolagen för att få erbjuda sina medlemmar att se på filmer och serier när de är i luften.

Det skriver amerikanska Variety.

Det är dock inte enbart själva film- och serietjänsten som Netflix arbetar med att få ombord på flygen, utan Wi-Fi generellt.

Från nästa år kommer Netflix att erbjuda flygbolagen deras effektiva internetteknik och streamingtjänsten hoppas därmed att flygbolagen kommer börja erbjuda billigt eller gratis internet till passagerarna ombord – internet som de kan använda till att se på Netflix.

Med Netflix teknik, kan man se filmer och serier i hög upplösning samtidigt som flygbolagen sparar 75% av kostnaderna i samband med internetanvändning.

Tekniken är inte bara begränsad till amerikanska flygbolag och därmed kanske vi snart får se flyg avgå från Sverige med gratis Wi-Fi ombord.

Enskilda flygbolag erbjuder redan trådlöst internet ombord, men Netflix anser uppenbarligen att de kan leverera en bättre och billigare lösning.    Skriv kommentar