Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix arbetar på en ny storserie med David Fincher

Datum: 17/01/2016 | Inga kommentarer Nyheter

mindhunter-182x300David Fincher, regisören av Netflix-serierna House of Cards, Fight Club, Gone Girl m.m., har ingått ett nytt samarbete med streamingtjänsten Netflix om en ny storserie kallad Mindhunter. Det rapporterar åtskilliga amerikanska medier.

Förutom David Fincher, som kommer regissera serien, är den Oscarsvinnande skådespelerskan Charlize Theron också involverad i produktionen, då hon äger rättigheterna till boken Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit av John Douglas och Mark Olshanker, som serien kommer att baseras på.

Författaren John Douglas arbetade för FBI i många år där han jagade några av de mest beryktade och kända seriemördarna och våldtäktsmännen genom att utveckla personlighetsprofiler och på så sätt kunde han fånga dem.För att kunna utveckla dessa profiler intervjuade och studerade Douglas många seriemördare under sin 25-åriga karriär, bland annat James Earl Ray, Ted Bundy och Charles Manson.

Mindhunter har ursprugligen utvecklats av HBO och har varit på väg i mer än 5 år. Joe Penhall, som bl.a har skrivit manuset till den post-apokalyptiska filmen The Road, har blivit satt att göra om boken till tv-serie.

Om serien bliver realitet, så är det inte första gången som regissören David Fincher kmmer att beröra ämnet. I sina tidigare filmer Se7en och Zodiac var det nämligen också frfruktasnvärda seriemördare som var emlig også frygtindgydende seriemordere, der var ledpunkten.

Netflix har avvisat att kommentera på nyheten, men vi följer naturligvis upp historien om ny information släpps.    Skriv kommentar