Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix är inte bekymrade över Disney+

Datum: 22/05/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Även om de två mastodonterna Apple och Disney är på väg in på streamingmarknaden med sina egna underhållningsjtänster med filmer och serier, så är det ingenting som bekymrar den amerikanska streamingtjänsten Netflix.

Det framgår av Netflix senast offenliggjorda redovisning.

Där skriver Netflix att de mycket väl är medvetna om att det är två välrenommerade verksamheter som nu kliver in på deras banhalva, men att Netflix ser fram emot konkurrensen.

Netflix tror inte att konkurrensen kommer att påverka deras medlemsantal, då de anser att marknaden är stor nog för alla aktörer eftersom både Netflix, Apple och Disney kommer att bjuda på unikt och exklusivt innehåll som inte kan hittas hos konkurrenterna.

Dessutom tillägger Netflix att streamingen för tillfället står för endast 10 % av allt tv-tittande i USA, och det finns därför stora möjligheter för nya spelare att komma in på banan i takt med att streamingmarknaden utvecklas.

Netflix menar i det stora hela att de kommande streamingtjänsterna Apple TV+ och Disney+ endast kommer att ha positiv påverkan på film- och serieskaparna, som får mer att göra, samt användarna, som nu kan se fram emot mycket mer internetunderhållning än vad som finns idag.

Det finns ännu ingen information om när filmtjänsterna från Apple och Disney blir tillgängliga i Sverige, men de lanseras båda i USA under 2019.    Skriv kommentar