Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix använder 41 miljarder på filmer och serier under 2017

Datum: 23/11/2016 | 1 kommentar Nyheter

oitnb-netflix-e1477602968377-300x174Till nästa år kommer streamingtjänsten Netflix att använda över 41 miljarder svenska kronor på nya filmer och serier.

Det skriver Netflix i sin senaste räkenskapsrapport.

En stor del av pengarna kommer Netflix använda till att utveckla och producera sina egna filmer, serier och shower som streamingtjänsten bland annat är kända för med Stranger Things, Narcos, The Crown och House of Cards.

Den resterande delen av beloppet kommer användas till att köpa rättigheterna till filmer och serier som är utgivna och skapade av andra bolag och tv-stationer.

Konkurrensen mellan streamingtjänsterna har intensifierats betänkligt de senaste åren och det gäller därför att kunna erbjuda sina kunder exklusiva filmer och serier som man inte kan finna hos konkurrenterna. Det finns till exempel inte många filmer och serier som erbjuds på mer än en av streamingtjänsterna Netflix, Viaplay, HBO Nordic och Cmore i Sverige, enbart av den anledningen att de kan erbjuda unikt innehåll.

Detta är anledningen till att Netflix väljer att använda en stor del av de 41 miljarderna på att göra nya serier och filmer som enbart kan ses på Netflix och därmed inte kommer vara tillgängligt hos konkurrenterna.

Netflix trappar också upp utbudet av egna filmer och serier eftersom streamingtjänsten tjänar mest pengar genom att producera innehållet själv. Netflix har tidigare sagt att inköp av filmer och serier från andra tv-stationer är dyrt och inte nödvändigtvis lika populärt som det Netflix själv producerar.

Under 2017 kommer det över 1000 timmar originalinnehåll från Netflix. Det motsvarar 2,5 timmar unik underhållning från Netflix – varje dag!1 kommentar til Netflix använder 41 miljarder på filmer och serier under 2017

  1. Lena - kl. 12:31, 26-11-2016:

    Hej,

    Såg nyligen båda säsongerna av The Affair och såg att den tredje säsongen nu finns. När kommer den till Netflix?
    Väntar med spänning, den var så bra!!

    Skriv kommentar