Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix annonserar om en ny original-dokumentärserie

Datum: 13/12/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo2-200x300Streamingtjänsten Netflix kan i ett pressmeddelande meddela att de i december har premiär på en helt ny dokumentärserie om kiriminella och mördare. Serien heter Making a Murderer och kan ses från den 18. december.

Making a Murderer berättar historien om Steven Avery, som under år 1985 var på fel ställe vid fel tidpunkt. Han blev dömd för våldtäkt och mord, men blev frikänd efter 18 år så man inte kunde binda hans DNA till brottsplatsen. Steven beslutade sig därefter för att stämma staten på 36 miljoner dollar och att avslöja den korrupta polisen samt systemet. Ärendet kom dock aldrig helt igång eftersom Steven blev misstänkt för att ligga bakom en ny kriminell handling som kan skicka honom i fängelse under många år.

I dokumentären vänder man på varenda bricka i ärendet och vänner och bekanta intervjuas för att få fram den sanna historien om Steven Avery och det politiska systemet.

“Det är otroligt många twists och självmotsägelser i Making a Murderer, att man nästan kan tro att det var uppgjort”, säger Lisa Nishimura, Netflix VP of Original Documentary Programming.

Making a Murderer har exklusiv premiär på Netflix Sverige den 18. december.    Skriv kommentar