Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

”Narnia” kommer till Netflix

Datum: 04/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Den amerikanska streamingtjänsten Netflix har köpt de exklusiva rättigheterna till den engelska författaren C.S. Lewis älskade bokserie ”The Chronicles of Narnia”.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande.

Vad exakt streamingtjänsten kommer att använda rättigheterna till är ännu oklart, men Netflix meddelar att man har planer för både filmer och serier.

”Berättelsen om Narnia” har sålt i mer än 100 miljoner exemplar, och det är för övrigt första gången ett och samma företag – Netflix – äger rättigheterna till alla de sju böckerna som har översatts till 47 olika språk.

Därför kan vi förvänta oss berättelser som inte redan har filmatiserats i bland annat storfilmerna ”The Lion, the Witch and the Wardrobe” / ”Häxan och lejonet” (2005), ”Prince Caspian” / ”Prins Caspian” (2008) och ”The Voyage of the Dawn Treader” / ”Kung Caspian och skeppet Gryningen” från 2010.

Det har ryktats under många år att den nästa bok som skulle filmatiseras är ”The Silver Chair” / ”Silvertronen”, men eftersom Netflix nu har köpt rättigheterna är det ovisst vad som kommer att hända med filmen. Alternativt kommer den fortfarande att filmatiseras, men får därmed exklusiv premiär på Netflix.

“Det är roligt att folk över hela världen kan se fram emot fler berättelser från Narnia, och att modern teknologi gör det möjligt att folk i alla delar av världen kan ta del av dem. Netflix verkar vara de som bäst kan uppfylla dessa krav, och jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem,” säger Douglas Gresham, styvson till författaren C.S. Lewis, som också kommer att vara exklusiv producent till de filmer och serier som Netflix väljer att göra.

Flixfilmer följer naturligtvis utvecklingen och informerar om de kommande Narnia-projekt som lanseras.    Skriv kommentar